Varukorg / 0kr
Välj en sida

Att mjuka upp hårt läder är lätt att åstadkomma med Leather Revive, en läderolja speciellt framtagen av Furniture Clinic för detta ändamål.

Bilsäten torkar ofta ut beroende på extrema skiften i temperatur, det kan vara väldigt varmt inne i bilen under en solig dag, och sedan kyls bilen ner under natten. Effekten av detta får långsamt lädrets naturliga oljor att stelna, vilket leder till att lädret blir hårt. Samma effekt uppkommer på möbler när solen står på genom fönstret en varm dag, eller när exempelvis en soffa står för nära ett element. Även kläder, skor och handväskor råkar ut för denna effekt, och nedan beskriver vi hur man går tillväga för att mjuka upp läder som blivit hårt.

Användning av Leather Revive för att mjuka upp hårt läder

1. Rengör lädret ordentligt. För att oljan ska kunna tränga in i lädret behöver man först få bort all gammal smuts, vax och annat som genom tiden samlats på lädrets yta och trängt ner i dess porer. För bra resultat använd Ultra Clean läderrengöring.

2. Påför lite Leather Revive på lädret och massera in det med dina händer. Var noggrann och se till att verkligen arbeta in oljan ordentligt, se till att ni inte missar någon bit av lädret. På så sätt kommer oljan att tränga in i lädrets fibrer och du får en jämn täckning.

3. Stryk därefter på en jämnt lager av Leather Revive över lädret med en bomullstrasa, och täck därefter över med plastfolie. Låt verka, tränga in och torka över nattten.

4. Tvätta av överflödigt Revive från lädrets yta med en trasa fuktad med Ultra Clean läderrengöring. Det är mycket viktigt att ytan rengörs ordentligt, annars kan det komma fläckar på kläder efteråt. Skulle det efter rengöring med Ultra Clean fortfarande finnas oljiga ytor på lädret, torka av dessa med Alcohol Cleaner.

Den här processen ger lädret en balanserad behandling av läderolja och försäkrar dessutom om att överflöding olja avlägsnas efteråt, så att risken för att få oljefläckar på kläder och annat minimeras. Lädret kommer att bli betydligt mjukare än tidigare, men om du upplever att det borde gå att få ännu mjukare så är det bara att upprepa processen två till tre gånger, tills önskad mjukhet i lädret är uppnådd.