Varukorg / 0kr
Välj en sida

Här hittar du våra fem bästa tips som kommer att hjälpa dig att hålla dina läderprodukter (exempelvis rmöbler och bilinredningar) snygga och samtidigt förlänga dess livslängd.

1) Skydda lädret från dag ett. Alltid när man köper någonting nytt så vill man hålla det i nyskick så länge som möjligt, och det bästa sättet är att underhålla i förebyggande syfte. Det är vanligt när man köper en ny soffa eller en ny bil att det medföljer ett lädervårdskit, detta brukar innehålla en skyddskräm, och vi rekommenderar att man använder denna det första du gör. Skyddskrämen appliceras ovanpå lädret och förhindrar nedfläckning och skyddar mot dagligt slitage. 

2) Gör rent lädret regelbundet. Oavsett om dina läderprodukter är nya eller gamla, och oavsett om du smörjer in dem regelbundet med skyddskräm, så måste du även rengöra lädret med jämna mellanrum. För en snabb avtorkning fungerar en fuktig trasa bra nog, men en fin skinnsoffta och bilinredning i läder behöver en mer noggrann rengöring med riktiga produkter åtminstone en gång i kvartalet för att hålla lädret i toppskick.

3) Använd endast proffessionella lädervårdsprodukter. Använd inte våtservetter, vinäger, eller andra ”husmorstips” för att rengöra möbler och bilklädslar i läder. Många av dessa produkter innehåller kemikalier och medel som kan orsaka uttorkning, sprickbildning eller missfärgning. Om du undrar över vad du ska köpa, ta en titt i vår webshop. Vi tillhandahåller ett brett spektrum av lädervårdsprodukter, däribland läderrengöringsmedel och skyddskräm.

4) Undvik värme och solljus. För att förhindra att färgen bleks och andra skador på lädret, försök att undvika att ställa möblerna i direkt solljus och framför element. Solen bleker lädrets färg och värme kan orsaka att lädret torkar ut, vilket gör att det spricker. För att undvika att lädret torkar ut, rengör och skydda lädret en gång i kvartalet. Vår skyddskräm förhindrar inte bara fläckar från att få fäste, den fungerar även som mjukgörande conditioner.

5) Undvik för mycket kontakt med hud. Detta kan tyckas vara lite udda, men naturliga oljor från huden, liksom oljor, fuktkrämer och andra hudprodukter, kan skada lädret och orsaka missfärgningar och till och med sprickor! Skyddskräm hjälper, men även kuddar, filtar och överdrag kan både vara dekorativa och hjälpa till att skydda ditt läder.

170512