Varukorg / 0kr
Välj en sida

Hos Läderspecialisten kan du nu hitta färger som är speciellt framtagna för vinyl, konstläder (läderimitation, fuskläder, kärt barn har många namn), och plast. Färgerna kommer från amerikanska Viper Products, och finns i en stor mängd nyanser.

Läderimitation tillverkad i vinyl har en laminerad plastyta, och denna yta är lite ”oljig”, vilket innebär att vanliga färger lätt släpper och/eller flagar. Viper Products har tagit fram speciell vinylprep som man behandlar ytan med innan infärgning. Denna preparering gör att den specialtillverkade vinylfärgen får ordentligt grepp och inte flagar av. Om man tillsätter härdare i top coaten får man dessutom en yta som står emot vatten, vilket är perfekt för båtinredningar som oftast är klädda i vinyl.

Vi har satt ihop infärgningskit i olika storlekar som innehåller allt man behöver för att göra en snygg och hållbar infärgning. Det viktigaste är att man ordentligt rengör och preparerar ytan som ska färgas med de medföljande preparaten. Därefter kan man lägga på färg och top coat/finish med svamp. Resultatet blir enastående slitstarkt!

Färgerna lämpar sig mycket väl till bilklädslar, båtinredningar, möbler och annat som är tillverkat i läderimitation.

Klicka här för att komma till våra infärgningskit för vinyl och konstläder!

Vinylfärg stor kit Viper products